![]() |
WWW | Strona główna forum | Rejestracja | Garaż | FAQ | Lista użytkowników | Galeria FKP | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
Foczka miesiąca ![]() |
|
Silnik i skrzynia Wszystko o Foczych silnikach |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#28 |
Turysta
Ford Focus I FL
HB 5D
1.6 Zetec 100KM manual
2003
|
![]()
Witajcie,
Problem falowania obrotów dotyczy i mnie. W moim przypadku największe falowanie jest tuz po odpaleniu silnika. Najpierw obroty wskakują na 1400 za chwile na 1000 później znów na 1400 i znów na 1000 i po chwili stabilizują się i stopniowo wraz z rozgrzaniem auta spadają. Nawet pod obciążeniem jak np cofam z garażu silnik zachowuje się jakbym robił przygazówkę. Na ciepłym silniku, po wrzuceniu na luz i zatrzymaniu się obroty spadają lekko poniżej 700 za chwile wzrastają do 900 i wtedy stabilizują się w okolicy 800. Do tej pory zrobiłem : - wymieniłem świece - oryginały fordowskie - wymiana tzw. krokowca na nowy Hella wraz z uszczelką - wyczyściłem przepustnice i wymieniłem jej uszczelkę - wymieniłem wężyk odpowietrzenia skrzyni korbowej i wyczyściłem zaworek - wymieniłem MAP sensor Poprawy brak. Jak sprawdzić czy zaworek odpowietrzania skrzynie jest sprawny? Jakieś sugestie, co dalej? |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
[MK1] Przygasają światła. Mało prądu | szymano | Elektryka, audio i alarmy | 9 | 17-11-12 00:28 |
[MK1] Przygasające światła i zegary | van-reiv | Inne techniczne | 1 | 16-11-12 12:17 |
Szalejące wskaźniki zegarów,przygasające światła | koksiunio | Elektryka, audio i alarmy | 3 | 06-04-10 17:57 |
Gdy włączam np szyby światła Foki przygasają delikatnie?? | Tamade | Elektryka, audio i alarmy | 5 | 24-02-09 22:04 |
przygasające światła | cygan42 | Elektryka, audio i alarmy | 1 | 20-12-06 10:29 |
Kontakt - |