![]() |
WWW | Strona główna forum | Rejestracja | Garaż | FAQ | Lista użytkowników | Galeria FKP | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
Foczka miesiąca ![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#17 |
Turysta
Ford Focus I
kombi
1.8 TDCi 100KM manual
2004
|
![]()
Pompa wymieniona, dzięki opisowi. Bardzo, bardzo dziękuję za pomoc. Jeżeli mógłbym coś tylko dodać dla tych, którzy będą to robić pierwszy raz:
1. Dostęp do górnej śruby mocującej pompę z pedałem rzeczywiście jest dość utrudniony. Bardzo pomocny okazał się klucz płaski 10 z grzechotką. Zwykłym płaskim również można ją przykręcić, ale trwa do znacznie dłużej. 2. Potwierdzam odpowietrzanie od strony odpowietrznika. Podłączamy strzykawkę z wężykiem i wciskamy płyn przez odpowietrznik. Sam byłem zaskoczony, że tak łatwo mi poszło. 3. Po odsunięciu skrzynki z bezpiecznikami wydawało mi się, że to niemożliwe, aby odłączyć przewody od pompy. Ale akurat to poszło mi bez żadnych problemów. Mi wymiana zajęła około 3,5 godziny. Powodzenie. |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
[MK1] TDDi - wymiana pompy wody | krisfoc | Silnik i skrzynia | 24 | 22-04-15 16:50 |
[MK1] 1.8 TDDI Wymiana pompy wodnej a sprawa rozrzadu | benykuleczka | Silnik i skrzynia | 15 | 17-07-11 23:47 |
[MK1] Ułamany trzpień pompy sprzęgła | tomtom | Silnik i skrzynia | 1 | 27-11-10 22:15 |
[MK1] Wymiana pompy oleju - czy to prosta czynnosc? | Zac | Silnik i skrzynia | 23 | 04-06-10 19:40 |
Wymiana pompy wspomagania | marcom | Opony, felgi, hamulce i zawieszenie | 1 | 06-07-09 01:25 |
Kontakt - |